Business-Tech News

Wat zijn de trendy kapsels voor 2022-2023?

Quelles sont les coiffures tendance 2022-2023 ?

De wereld van de kapsels is altijd in beweging en er zijn elk jaar nieuwe trends te ontdekken. In dit artikel gaan we kijken naar de nieuwste haartrends voor 2022-2023. We bespreken verschillende stijlen, kleuren en technieken die populair zullen zijn in het komende seizoen.

1. De bob

De bob is een klassieke haarstijl die nooit uit de mode raakt. Voor 2022-2023 zien we echter een aantal interessante variaties op deze tijdloze look. Een van de meest populaire varianten is de “shaggy” bob, waarbij het haar aan de achterkant korter wordt geknipt dan aan de voorkant en er veel textuur wordt toegevoegd met behulp van laagjes.

Een andere trend binnen het bobje is om te spelen met asymmetrie: één kant kan bijvoorbeeld langer worden gelaten dan de andere, of er kan worden gewerkt met schuine pony’s voor een speelse touch.

2. De pixie cut

Voor wie durft: ook in 2022-2023 blijft de pixie cut populair! Dit ultrakorte kapsel staat stoer en vrouwelijk tegelijkertijd, en biedt bovendien veel mogelijkheden om te experimenteren met kleur (zie verderop).

Een leuke twist op deze klassieker is om wat extra volume toe te voegen aan het haar door middel van krullen of golven – zo krijgt je pixie cut net dat beetje extra pit!

3. Kleuraccenten

Kleur is een belangrijk onderdeel van de haartrends voor 2022-2023. Een opvallende trend die we zien, is het toevoegen van kleuraccenten aan het haar. Dit kan bijvoorbeeld door middel van highlights of lowlights in felle tinten als roze, blauw of groen.

Een andere manier om te spelen met kleur is door verschillende tinten binnen één kapsel te combineren – denk bijvoorbeeld aan een ombre-effect waarbij de ene helft van het haar donkerder is dan de andere.

4. De curtain bangs

Bangs zijn terug! Voor wie niet wil gaan voor een volledige pony, biedt de “curtain bang” uitkomst: hierbij wordt het haar in laagjes geknipt zodat er twee plukken ontstaan die als gordijntjes langs je gezicht vallen.

Deze stijl geeft je kapsel net dat beetje extra flair zonder al te veel gedoe – ideaal dus voor wie wel wat afwisseling wil maar geen zin heeft in dagelijkse stylingrituelen.

5. De messy bun

Tot slot nog een trend die vooral praktisch is: de messy bun! Deze nonchalante knot staat altijd goed en kan bovendien op allerlei manieren worden gestyled – hoog op je hoofd, laag in je nek, strak getrokken of juist lekker losjes.

Voor 2022-2023 zien we echter ook variaties op deze klassieke look: zo kun je bijvoorbeeld werken met meerdere kleine knotjes verspreid over je hoofd voor een speels effect.

Conclusie

Of je nu gaat voor een klassieke bob, een stoere pixie cut of kleurrijke accenten: er zijn genoeg mogelijkheden om te experimenteren met je kapsel in 2022-2023. Welke trend past het beste bij jouw stijl en persoonlijkheid? Laat je inspireren door de bovenstaande voorbeelden en ga op zoek naar jouw perfecte look!

Aalbert, uw gastheer

...

Aalbert van roelvanbeek.nl

Aalbert is een jongeman die van jongs af aan gepassioneerd is door de actualiteit. Hij groeide op met het lezen van kranten en het kijken naar nieuws op televisie, waardoor hij een onverzadigbare nieuwsgierigheid ontwikkelde naar alles wat er in de wereld gebeurt.Na zijn studie journalistiek begon Aalbert zijn carrière als freelancer voor verschillende lokale media voordat hij besloot te gaan bloggen. Met roelvanbeek.nl wilde hij een algemene nieuwsblog maken die voor iedereen toegankelijk en vooral leuk is.