Business-Tech News

Hoeveel kost een elektronische sigaret? Op de lange termijn?

De kosten van een e-sigaret: wat zijn de gebruikskosten?

De populariteit van elektronische sigaretten is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Steeds meer mensen stappen over op deze alternatieve manier van roken, omdat het minder schadelijk zou zijn voor de gezondheid dan traditionele tabakssigaretten. Maar hoe zit het eigenlijk met de kosten? In dit artikel gaan we dieper in op de vraag: combien coûte une cigarette électronique ? A l’usage ?

Wat kost een e-sigaret?

Als je besluit om over te stappen op een e-sigaret, moet je eerst investeren in een apparaat. De prijs hiervan kan variëren afhankelijk van het merk en model dat je kiest. Over het algemeen kun je echter verwachten dat je tussen €20 en €100 kwijt bent voor een basisapparaat.

Naast het apparaat zelf heb je ook vloeistoffen nodig om te kunnen dampen. Deze vloeistoffen worden ook wel e-liquids genoemd en bevatten nicotine (of niet). De prijs hiervan varieert afhankelijk van verschillende factoren, zoals:

– Merk
– Nicotinegehalte
– Smaak

Over het algemeen kun je verwachten dat 10 ml e-liquid tussen €4 en €8 kost. Dit lijkt misschien duurder dan traditionele sigaretten, maar bedenk wel dat één flesje vaak gelijk staat aan meerdere pakjes tabakssigaretten.

Hoeveel liquid verbruik ik per dag?

Hoeveel liquid iemand verbruikt hangt af van verschillende factoren, zoals:

– Hoe vaak je dampt
– Welk apparaat je gebruikt
– Welke weerstand de coil heeft

Over het algemeen kun je verwachten dat een gemiddelde damper ongeveer 2 tot 3 ml e-liquid per dag verbruikt. Dit kan echter variëren afhankelijk van persoonlijke voorkeuren en gewoontes.

Hoe lang gaat een coil mee?

Een ander onderdeel van de e-sigaret dat regelmatig vervangen moet worden is de coil. Dit is het onderdeel dat zorgt voor de verdamping van de vloeistof. De levensduur hiervan hangt af van verschillende factoren, zoals:

– Hoe vaak je dampt
– Het type liquid dat je gebruikt (zoete liquids kunnen sneller slijten)
– De kwaliteit van de coil zelf

Over het algemeen kun je verwachten dat een coil tussen de 1 en 4 weken meegaat voordat deze vervangen moet worden.

Wat zijn mijn totale gebruikskosten?

Als we alle bovenstaande informatie combineren, kunnen we berekenen wat jouw totale gebruikskosten zijn als damp(st)er. Laten we uitgaan van iemand die gemiddeld 2 ml e-liquid per dag verbruikt en elke maand één nieuwe coil nodig heeft.

De kosten voor deze persoon zien er dan als volgt uit:

Apparaat: €50 (eenmalige aanschaf)

E-Liquid: €6 per flesje x 15 flesjes = €90 per jaar

Coils: €3 per stuk x 12 stuks = €36 per jaar

Totaal: €176 per jaar

Dit lijkt misschien veel, maar bedenk wel dat dit nog steeds goedkoper is dan traditionele tabakssigaretten. Bovendien zijn er manieren om deze kosten te verlagen, zoals het zelf maken van e-liquids of het kopen van coils in bulk.

Conclusie

Als je overweegt om over te stappen op een e-sigaret, is het belangrijk om rekening te houden met de totale gebruikskosten. Hoewel de aanschafprijs van een apparaat en vloeistoffen hoger kan zijn dan bij traditionele sigaretten, ben je op de lange termijn vaak goedkoper uit. Door bewust om te gaan met je verbruik en eventueel zelf liquids te maken of coils in bulk aan te schaffen kun je deze kosten bovendien nog verder verlagen.

Aalbert, uw gastheer

...

Aalbert van roelvanbeek.nl

Aalbert is een jongeman die van jongs af aan gepassioneerd is door de actualiteit. Hij groeide op met het lezen van kranten en het kijken naar nieuws op televisie, waardoor hij een onverzadigbare nieuwsgierigheid ontwikkelde naar alles wat er in de wereld gebeurt.Na zijn studie journalistiek begon Aalbert zijn carrière als freelancer voor verschillende lokale media voordat hij besloot te gaan bloggen. Met roelvanbeek.nl wilde hij een algemene nieuwsblog maken die voor iedereen toegankelijk en vooral leuk is.