Business-Tech News

Twee dagen in Keulen bezoeken: Wat te zien?

Bezoek Keulen in twee dagen: Wat te zien?

Keulen is een prachtige stad gelegen aan de oevers van de Rijn. Het heeft een rijke geschiedenis en cultuur die teruggaat tot de Romeinse tijd. Als je slechts twee dagen hebt om deze stad te verkennen, moet je zeker weten wat je wilt zien en doen.

Dag 1

Dom van Keulen

De Dom van Keulen is het meest iconische monument van de stad en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. Het werd gebouwd tussen 1248 en 1880 en staat bekend om zijn gotische architectuur. De kathedraal heeft ook een schat aan kunstwerken, waaronder glas-in-loodramen uit verschillende periodes.

Museum Ludwig

Het Museum Ludwig is gewijd aan moderne kunst en heeft een indrukwekkende collectie werken uit de twintigste eeuw, waaronder popart, abstracte kunst en expressionisme. Er zijn ook tentoonstellingen over fotografie, videokunst en design.

Rheinauhafen

Rheinauhafen was ooit een belangrijke haven voor goederenvervoer langs de Rijn, maar nu is het getransformeerd tot een trendy wijk met restaurants, bars en winkels. Je kunt hier genieten van het uitzicht op de rivier terwijl je door deze levendige buurt wandelt.

Dag 2

Kölner Zoo

De Kölner Zoo ligt in het noorden van Keulen op ongeveer tien minuten rijden met de auto of tramlijn 18. Het herbergt meer dan zevenhonderd diersoorten en heeft ook een aquarium en een regenwoud. Het is een geweldige plek om te bezoeken met kinderen.

Museum Schnütgen

Het Museum Schnütgen is gevestigd in de Sint-Ceciliakerk en herbergt middeleeuwse kunstwerken, waaronder sculpturen, schilderijen en liturgische voorwerpen. De collectie dateert uit de vroege christelijke periode tot aan de late gotiek.

Alter Markt

De Alter Markt is het historische centrum van Keulen en staat bekend om zijn prachtige vakwerkhuizen. Hier vind je ook het stadhuis van Keulen, dat dateert uit de veertiende eeuw. Er zijn talloze restaurants en cafés waar je kunt genieten van lokale gerechten zoals Kölsch-bier en Reibekuchen (aardappelpannenkoeken).

Conclusie

Keulen heeft veel te bieden voor reizigers die slechts twee dagen hebben om deze stad te verkennen. Van iconische monumenten tot trendy wijken, er is voor elk wat wils. Vergeet niet om lokale specialiteiten te proeven tijdens je verblijf!

Aalbert, uw gastheer

...

Aalbert van roelvanbeek.nl

Aalbert is een jongeman die van jongs af aan gepassioneerd is door de actualiteit. Hij groeide op met het lezen van kranten en het kijken naar nieuws op televisie, waardoor hij een onverzadigbare nieuwsgierigheid ontwikkelde naar alles wat er in de wereld gebeurt.Na zijn studie journalistiek begon Aalbert zijn carrière als freelancer voor verschillende lokale media voordat hij besloot te gaan bloggen. Met roelvanbeek.nl wilde hij een algemene nieuwsblog maken die voor iedereen toegankelijk en vooral leuk is.