Business-Tech News

Hoe kan ik slapen met een schouder tendinitis?

Hoe kan je slapen met een schouder tendinitis?

Een schouder tendinitis is een aandoening die wordt gekenmerkt door ontsteking van de pezen in de schouder. Dit kan leiden tot pijn en ongemak, vooral ‘s nachts wanneer u probeert te slapen. In dit artikel zullen we enkele tips delen over hoe u kunt slapen met een schouder tendinitis.

1. Verander uw slaaphouding

De meeste mensen hebben de neiging om op hun zij te slapen, maar als u last heeft van een schouder tendinitis, kan deze houding het probleem verergeren. Probeer in plaats daarvan op uw rug te slapen met een kussen onder uw knieën om uw ruggengraat uitgelijnd te houden. Als u niet gewend bent om op uw rug te slapen, kan het even wennen zijn, maar na verloop van tijd zal het gemakkelijker worden.

2. Gebruik extra kussens

Als u toch liever op uw zij wilt blijven liggen, gebruik dan extra kussens om de druk op uw pijnlijke schouder te verminderen. Plaats bijvoorbeeld een kussen tussen uw armen of ondersteun uw arm met een ander kussen terwijl u slaapt.

3. Pas de temperatuur aan

Eén manier om pijn en ontsteking in de schouder te verminderen is door warmte of ijs toe te passsen . U kunt bijvoorbeeld voor het naar bed gaan gedurende 15-20 minuten ijs aanbrengen op het getroffen gebied of gebruik maken van warmte therapie. Dit kan helpen om de pijn te verminderen en u beter in slaap te laten vallen.

4. Vermijd het gebruik van uw schouder

Als u last heeft van een schouder tendinitis, is het belangrijk om uw schouder zoveel mogelijk rust te geven. Probeer tijdens het slapen niet op uw pijnlijke arm of schouder te liggen en probeer ook overdag activiteiten die veel druk op de schouders leggen, zoals tillen of sporten, tot een minimum beperken.

5. Overweeg fysiotherapie

Fysiotherapie kan helpen bij het verlichten van symptomen van een schouder tendinitis door middel van oefeningen en andere behandelingstechnieken . Uw fysiotherapeut kan u adviseren over welke oefeningen veilig zijn voor uw aandoening en hoe vaak u ze moet doen.

6. Neem medicatie

Als de pijn ernstig is, kunt u overwegen om tijdelijk medicatie tegen ontsteking (zoals ibuprofen) in te nemen voordat je gaat slapen . Het is echter belangrijk om dit alleen onder toezicht van een arts te doen omdat deze geneesmiddelen bijwerking kunnen hebben .

7. Raadpleeg een specialist

Als de bovengenoemde tips niet werken of als uw symptomen aanhouden , raadpleeg dan altijd eerst meteen met een medisch specialist . Zij kunnen verdere tests uitvoeren om vast te stellen wat er precies mis is met uw schouder en welke behandelingsopties beschikbaar zijn.

Conclusie

Een schouder tendinitis kan een uitdaging zijn om mee te leven, vooral als het gaat om slapen. Door uw slaaphouding aan te passen, extra kussens te gebruiken en warmte of ijs toe te passen kunt u de pijn verminderen en beter in slaap vallen. Het is ook belangrijk om activiteiten die druk op de schouders leggen tot een minimum beperken en fysiotherapie overwegen voor verdere behandelingsopties. Raadpleeg altijd eerst meteen met een medisch specialist als uw symptomen aanhouden of verergeren .

Aalbert, uw gastheer

...

Aalbert van roelvanbeek.nl

Aalbert is een jongeman die van jongs af aan gepassioneerd is door de actualiteit. Hij groeide op met het lezen van kranten en het kijken naar nieuws op televisie, waardoor hij een onverzadigbare nieuwsgierigheid ontwikkelde naar alles wat er in de wereld gebeurt.Na zijn studie journalistiek begon Aalbert zijn carrière als freelancer voor verschillende lokale media voordat hij besloot te gaan bloggen. Met roelvanbeek.nl wilde hij een algemene nieuwsblog maken die voor iedereen toegankelijk en vooral leuk is.